Marije van den Berg

Marije van den Berg

Vice-voorzitter


Marije van den Berg is op 1 januari 2024 benoemd als lid van de Rekenkamer Leiden & Leiderdorp. Zij is sinds maart 2019 lid van de Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp.

Zij wil de Leiderdorpse en Leidse volksvertegenwoordigers vooral ondersteunen bij hun controlerende rol. In het werk met gemeenteraden overal in het land ziet zij gemeenteraden worstelen met de grote verantwoordelijkheden die de gemeenten hebben voor bijvoorbeeld zorg en ruimtelijke ontwikkelingen, terwijl de uitvoering bij allerlei partijen in wisselende verbanden ligt. Voor gemeenteraden is het lastig om er goed op toe te zien hoe dat uitpakt voor inwoners. Ze streeft naar onderzoek dat gemeenteraadsleden daarvoor praktisch kunnen benutten.

Marije werkt als onderzoeker, programmaleider en trainer voor gemeenten en gemeenteraden, met vrijwel altijd als thema ‘democratische kwaliteit’. Ze is geboren in Leiden, getogen in Leiderdorp en ze was raadslid in Leiden van 2002 tot 2010. Ze is voorzitter van het H.L. Druckerfonds, een vermogensfonds voor de Leidse regio.